Mijn naam is Tanya Tienpont en ik heb al vele jaren met succes een grote lespraktijk, waarin ik reeds een heleboel leerlingen heb kunnen leren hoe o.a. de piano te bespelen.
Mede doordat ik regelmatig hoor dat ik alles zo rustig en duidelijk uitleg en over kan brengen en lesgeven mijn grote passie is, ging ik mij afvragen of ik niet op een veel groter  vlak mijn kennis over kon brengen. Zo is het idee van deze website ontstaan.

 

over-mijGraag wil ik mensen helpen die piano willen leren spelen en mijn doel is om ze daar op een leuke en doeltreffende manier mee in aanraking te laten komen.

Ik geloof dat muziek maken voor iedereen een geweldige manier is om je volledig in te kunnen vinden, zowel in goede als minder goede tijden. Muziek inspireert, motiveert en ontspant altijd.

 

Muziek geeft mij zoveel in het leven, met vooral veel fijne momenten om in weg te dromen. Als jij hier ook voor voelt weet ik zeker dat ik je daarmee kan helpen. Bovendien heb ik veel geduld en wil ik je graag leren en laten ervaren wat muziek maken met de mens kan doen.

Met mijn cursussen help ik je om de muziek die jij mooi vindt op de piano te leren spelen, en wel op een zodanige rustige manier dat je er zelf ook echt van kunt genieten.

Tijdens mijn opleiding kreeg ik les in de instrumenten piano, blokfluit, harp en AMV (Algemene Muzikale Vorming)!
Na mijn opleiding kwam ik erachter dat ik het voor de klas staan en muziekles geven minder leuk vond als het lesgeven aan privé leerlingen voor piano, blokfluit en harp. Hetgeen tegenwoordig nog steeds mijn grote passie is.

Vaak ben ik net zo blij als de leerling zelf, wanneer ik hem of haar weer heb kunnen helpen bij het goed en mooi kunnen spelen van een bepaald nummer. Dit geeft mij een zeer grote voldoening.

Daar in die tijd de harp nog niet zo bekend was als tegenwoordig en er nog maar weinig harpistes waren die het leuk vonden om met de harp achtergrondmuziek spelen, besloot ik mij daarmee bezig te gaan houden.
Ik stelde een repertoire samen om in restaurants en bij zakendiners met de harp achtergrondmuziek te spelen.

Tanya Tienpont harpiste

Naast het lesgeven speel ik nu ook nog steeds met veel plezier met mijn harp bij diners en recepties door heel het land.
Als je het leuk vindt om te horen hoe dat klinkt, kun je eens kijken op mijn andere site www.tanyatienpont.nl.
De video’s die hierop staan zijn opgenomen in het Muiderslot, een schitterende lokatie.

 

 

 

BewarenBewaren