januari 19, 2024

Pianolessen op latere leeftijd

Heb jij ooit gedroomd dat je zelf achter de piano zit en aan het spelen bent, maar denk je dat het te laat is om die droom werkelijkheid te laten worden? Dan heb ik goed nieuws, want het is nooit te laat voor pianolessen op latere leeftijd.
In dit blog laat ik je zien dat het nooit te laat is om te beginnen met piano leren spelen en dat jij ook de vreugde kunt ervaren die pianolessen op latere leeftijd teweeg brengen.

Ik heb al vele cursisten pianolessen mogen geven die op latere leeftijd zijn begonnen. En ik kan je uit ervaring vertellen dat deze gepensioneerde levensgenieters volop genieten van het pianospelen en dat dit hun een gevoel van voldoening en trots geeft. Dus, als je ooit hebt gedacht dat je te oud bent om te beginnen met pianospelen, denk dan nog eens goed na. De magie begint pas echt wanneer je de eerste noot speelt, ongeacht je leeftijd.

 

Geen gestress bij pianolessen op latere leeftijd

Het plezier hebben in het pianospelen staat voorop, dat is het allerbelangrijkste.
Geen saaie oefeningen die je doen geeuwen, maar leuke, eenvoudige melodieën waarmee je langzamerhand je pianovaardigheden kunt opbouwen en steeds weer kunt verbeteren.
Ik geloof er in dat wanneer je met een glimlach op je gezicht naar de piano loopt, je niet alleen beter leert, maar ook langer gemotiveerd blijft. Ik ben geen strenge leraar maar wil graag dat je geniet van het pianospelen en helemaal bij de pianolessen op latere leeftijd.

Dus geen gestrest achter de piano maar gewoon heerlijk genieten van wat je al kunt spelen.

 

Waarom online pianolessen?

Pianolessen op latere leeftijdWaarom de deur uitgaan als de pianolessen naar jou toe kunnen komen?
Met een paar klikken krijg je toegang tot een schat aan kennis, allemaal vanuit het comfort van je eigen huis. Geen gehaast om op tijd bij de les te zijn, geen files om doorheen te worstelen, alleen jij, samen met je eigen piano, laptop of tablet.

Wist je dat videolessen het leren kunnen versnellen? De opgenomen videolessen zijn als een privé leraar die naast je zit en je laten zien hoe het moet. Met het extra voordeel dat je de videoles zo vaak kunt herhalen als nodig is en die mogelijkheid heb je niet bij fysieke lessen.
Van techniek tips tot het spelen van je favoriete deuntjes, de video’s brengen de kunst van het pianospelen tot leven.

Zet je scherm aan, volg en doe de bewegingen na en voor je het weet, speel je als een professional.
Met de online cursussen is de pianoles van je dromen slechts een klik verwijderd.

 

Therapeutische voordelen van pianospelen

Stel je voor: Je zit achter de piano, je vingers gaan over de toetsen en langzaam verdwijnt de wereld om je heen. Pianospelen is niet alleen een artistieke uiting maar ook een therapeutische ervaring. Ontdek hoe ritmes en melodieën je kunnen kalmeren, stress verminderen en een gevoel van innerlijke rust bevorderen.

Pianospelen is een manier om jezelf te uiten, emoties te uiten zowel van vrolijkheid als van droefheid en even te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven.
De zorgen van de dag verdwijnen wanneer jij jezelf verliest in de muziek. De rustgevende tonen van de piano laten je ontspannen.

 

Praktische tips voor een succesvolle start

Zorg voor een ideale oefenplek zodat je hier dagelijks heerlijk kunt oefenen.
Denk daarbij aan de juiste verlichting zodat je de videolessen, bladmuziek en pianotoetsen goed kunt zien. En aan een echte pianokruk waar je prettig en stevig op zit en die je vooral ook op de juiste hoogte kunt instellen. De zithouding bij het pianospelen.

Regelmatig oefenen is de sleutel tot vooruitgang. Leer hoe je een oefenroutine opbouwt die past in je drukke schema. Of je nu een ochtendmens bent of liever ’s avonds piano speelt, ik help je een routine te vinden die werkt voor jou en je helpt om vooruitgang te boeken.

 

Support bij de online pianolessen op latere leeftijd

Ook al gaat het hier over online pianolessen, als pianocoach sta ik altijd paraat om je te helpen en te ondersteunen. Al je vragen kun je per email stellen, of het nu gaat over de lesstof, muziek theoretische vragen of een beetje aanmoediging, ik zal je helpen en zo goed mogelijk antwoord geven.

 

Tot slot

Nu is het tijd om de pianotoetsen te laten rusten, maar niet voor lang. Laat dit blog niet het einde zijn, maar juist het begin van jouw muzikale reis.
Vraag hier de 2 GRATIS pianolessen aan en ontdek hoe heerlijk pianolessen op latere leeftijd kunnen zijn.

En onthoud altijd waarom je begonnen bent: Voor je plezier. De piano is niet zomaar een instrument, het is een vriend die je rust, vreugde en ontspanning brengt. Vergeet niet om plezier altijd de drijvende kracht achter iedere noot die je speelt te laten zijn en GENIET.

 

Pianolessen op latere leeftijd

 

Ben jij een gepensioneerde levensgenieter die wel wat voelt voor pianolessen op latere leeftijd? Laat het hieronder weten.

 

 

Over de schrijver 

Tanya Tienpont

Tanya is een groot liefhebber van muziek. Graag wil zij met de website LeerPianospelenOnline jou helpen om op een leuke en eenvoudige manier piano te leren spelen.

Laat een reactie achter:

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Hello Tanya,

  Ik heb je artikel over “beginnen met pianospelen op latere leeftijd” met veel plezier gelezen. Ik ben zelf begonnen met piano 6 jaar geleden en was toen 57 jaar met een drukke job. Ik ben nu gestopt met werken en kan nu elke dag (meerdere keren als ik zin heb) genieten van het pianospelen en de online lessen. Het steeds bijleren maakt het voor mij nog boeiender en uitdagender.
  Hoewel ik verschillende methodes heb uitgeprobeerd om piano te leren, gaande van pianolessen bij de plaatselijke muziekschool tot lessen aan huis, blijven jouw lessen mijn stevige basis waar ik steeds op terugval. Vele mensen vragen mij dikwijls hoe ik het heb geleerd. Mijn schoonzusje, weldra met pensioen, heeft nu ook de microbe te pakken en ik heb haar jouw lessen aanbevolen.
  Ik ben van nature nogal veeleisend en ik ben wel overtuigd dat het leerproces wel makkelijker zou zijn indien ik er op jonge leeftijd mee was begonnen. Ik zou vandaag wel mooiere stukken kunnen spelen.
  Mijn kleindochter (nu 2,5 jaar en net op de kleuterschool) lijkt begeesterd door de piano. Broeder Jacob is ons eerste liedje en ik ben overtuigd dat er nog vele zullen volgen.
  Bedankt voor het mooie artikel.
  Vele groetjes.
  Nadine Van Waetermeulen

  1. Hey Nadine,

   Dank je wel voor je mooie en uitgebreide reactie.
   Je bent een goed voorbeeld van het feit dat beginnen met pianospelen op latere leeftijd geen enkel probleem is. Je speelt met plezier en dat is waar het om draait.

   Je hebt gelijk als je zegt dat je het op jongere leeftijd wellicht makkelijker leert, maar ik zeg maar zo: "wie heeft er last van dat je het allemaal wat langzamer aan doet? Niemand toch".
   Blijf genieten van het pianospelen en groetjes,

   Tanya

 2. Hallo Tanya

  Bedankt voor je aanmoediging. Na de feestdagen heb ik wat moeite de start en
  daarna het ritme weer te vinden. In december heb ik een echte pianokruk
  gekocht. Ik merk dat het leren spelen niet makkelijk gaat nu ik bijna 77
  ben. Ook de maculatie degeneratie maakt het me moeliker. Ik blijf er mee bezig
  in mijn vertraagde tempo en heb altijd een voldaan gevoel als ik de lessen heb
  beoefend. Nogmaals bedankt, ik ervaar je bemoeienis als zeer positief.
  Met vriendelijk groeten
  Pieter van Oosten

  1. Hey Pieter,

   Dank je voor je reactie en fijn dat je de lessen prettig vindt.
   Het belang van een goede pianokruk wordt vaak over het hoofd geien, maar jij hebt daar gelukkig een goede keuze in gemaakt, fijn.
   Net als met alles op latere leeftijd gaat ook het piano leren spelen wat langzamer, maar over het algemeen heb je wat meer tijd, dus wat maakt het uit? Niemand die er last van heeft toch? Gewoon lekker je eigen tempo aanhouden en steeds een stapje verder komen.
   Wat je zicht betreft, dat is heel vervelend en jammer, ik hoop dat dat niet te snel achteruit gaat. Helaas heb ik daar geen oplossing voor.

   Veel plezier verder met de lessen en blijf vooral genieten.

   Groetjes,
   Tanya

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}