juni 3, 2014

pianospelen voor ontspanning

Pianospelen voor ontspanning wie wil dat nou niet?
’s Morgens wakker worden, jezelf en de kinderen wassen en aankleden, ontbijten, een opkomende ruzie tussen je zoon en dochter sussen, lunch pakketjes maken, gymkleding voor school is zoek, in rap tempo naar school rijden, de kinderen in hun klas afzetten, de juffrouw moeten teleurstellen op haar vraag of je die middag misschien kan helpen met knutselen in de klas, wederom in rap tempo naar je werk en uiteindelijk met een gevoel van al een hele dag gehad te hebben, op je werkplek neerploffen met een kop koffie in je hand. (Als ik mezelf nou eens ergens mee kon ontspannen?).

 

Herken je dit soort ochtenden? Dan is dit artikel wellicht interessant voor jou.

Werkende moeders die zichzelf herkennen in het bovenstaande verhaal, weten ook dat dit niet zo af en toe gebeurt maar meestal dagelijks. Bovendien gaat de hectiek van die ochtend meestal ’s middags gewoon verder.

Racen om op tijd op school te zijn voor de kinderen, naar de supermarkt voor het avondeten, “ik wil geen bloemkool maar pannenkoeken” , “Mam mag ik dit zakje chips, iedereen in de klas vindt het heerlijk, en oh mam dat zijn lekkere snoepjes die wil ik graag hebben”. Na een drukke dag kan het wel eens lastig zijn hier goed mee om te gaan. Thuis gekomen moet er snel worden omgekleed voor de voetbaltraining (waar zijn die schoenen nou weer) en hup in de auto naar het voetbalveld. Dan weer terug naar huis even tijd voor wat drinken (Als ik mezelf nou eens ergens mee kon ontspannen?) en vervolgens met je dochter naar de gymnastiek, even een praatje met een moeder en snel weer weg omdat de voetbaltraining zo is afgelopen. Samen naar huis, voorbereidingen voor het eten treffen, je dochter weer ophalen bij de gymnastiek, koken en als beloning met z’n vieren gezellig en rustig aan tafel eten.
Maar heb je al eens gedacht aan pianospelen voor ontspanning?

 

pianospelen voor ontspanning

 

En vervolgens in de avond

Na het avondeten moet er nog worden opgeruimd, geholpen met huiswerk, oefenen voor de muziekles, kinderen douchen en naar bed brengen, bij de een een verhaaltje voorlezen en met de ander nog even wat kletsen, dan staat er nog een wasmand te wachten met was om gevouwen en gestreken te worden. En hoe laat is het dan als dit allemaal gedaan is? (Als ik mezelf nou eens ergens mee kon ontspannen?).

Ik denk dat veel werkende moeders zich deze situaties kunnen voorstellen en zich afvragen “waarmee kan ik me nou toch ontspannen!” Het antwoord is: Pianospelen voor ontspanning.

 

Pianospelen voor ontspanning:

Volgens mij, en dan spreek ik uit ervaring na het vele jaren van lesgeven, bestaat er wel degelijk iets waarmee je heerlijk kunt ontspannen.
En dat is zelf muziek maken en in het bijzonder pianospelen.

Muziek maken is zo’n heerlijke rustige bezigheid waarbij je even alle problemen en drukte van de dag kunt vergeten.
Of je nu vrolijk of droevig bent, gespannen of moe, muziek zorgt ervoor dat je weer helemaal tot rust komt. En even alles kunt loslaten.

Als je pianolessen volgt zul je met regelmaat moeten oefenen, maar na het oefenen is het altijd heerlijk om nog even wat leuke nummers te spelen. Dit is het moment waarop je helemaal zult ontspannen en je alles om je heen vergeet, je droomt heerlijk weg in je eigen muziek.
Heerlijk is dat, je voelt de ontspanning toeslaan.

Wanneer je dus toe bent aan een moment van ontspanning, pak je instrument en speel je favoriete muziek. Het maakt dan niet uit of dit makkelijk of moeilijk is, je zult merken dat het werkt.
Muziek ontspant en geeft je zoveel rust en een goed gevoel, dat dit je oplossing is.

Ben jij een werkende moeder en ook op zoek naar een stukje ontspanning in je drukke dag? Probeer dan nu ook meteen de 2 gratis pianolessen van Leerpianospelenonline en ervaar zelf de rust die van het muziek maken uitgaat.

 

Denk jij dat muziek maken ook voor jou de oplossing kan zijn om je te ontspannen?

 

 

Over de schrijver 

Tanya Tienpont

Tanya is een groot liefhebber van muziek. Graag wil zij met de website LeerPianospelenOnline jou helpen om op een leuke en eenvoudige manier piano te leren spelen.

Laat een reactie achter:

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}