Referenties van Leer Pianospelen Online


Referenties van Leer Pianospelen Online

Joop Wassenburg


Hier mijn bevindingen over de de 3 gratis lessen van de Akkoorden startkit.
Eerst moet ik even vermelden dat ik 25 jaar geleden eenvoudige muziekles gehad heb en een paar jaar keyboard gespeeld heb. Dus de kennis van hoe de akkoorden gespeeld moeten worden waren mij al bekend.

Maar dat is lang geleden en ik wilde daarom ook van vooraf beginnen. Maar nu met piano....
Ik vind de manier van uitleggen van Tanya heel begrijpelijk. Zeker de combinatie van E-boek en video.
En zeker voor mensen die echt nog nooit met muziek in aanraking geweest zijn.
Dus wat dat betreft kan ik je deze lessen zeer aanbevelen...

Ik ben nu met de cursus "Pianospelen met akkoorden" begonnen ... Les 1 en 2
Hier begint het voor mij echt interessant te worden.
Tanya legt het allemaal goed en begrijpelijk uit !!

Ton Reijman


Ik heb gedurende 1,5 jaar elders on-line lessen gevolgd en had niet echt het gevoel dat ik progressie maakte. Bleef wat hangen…, ik hoopte dan ook  dat ik met het volgen van pianoles on-line bij een andere leraar daar wel progressie zou maken.
Ik ben begonnen met het Piano Starters Pakket van Leer Pianospelen Online en
 merkte al snel dat ik wel progressie maakte. Ik ben dan ook zeer positief.

Jouw manier van uitleggen Tanya, is top! Je praat rustig,  de uitleg is duidelijk en wordt ook herhaald. Wat mij ook opviel, (wat ik eerder nooit heb geleerd), is bijvoorbeeld bij het wisselen van een akkoord om de vingers in dezelfde positie te houden zodat men niet het ‘plekje’ kwijt raakt en zo voorkomt de vingers opnieuw te moeten positioneren.

De lessen voldoen dan ook zeer zeker boven verwachting.
In deze gratis lessen heb ik absoluut geleerd wat ik hoopte te leren.

En ik kan deze lessen dan ook zonder enige twijfel aanbevelen aan een ieder die piano wil leren spelen.

Referenties van Leer Pianospelen Online

Joke van Gemeren


Op mijn 60ste ben ik begonnen met klarinet lessen, mijn man was een goede pianist en we hebben veel samengespeeld. Waar ik altijd veel van heb genoten.
Nu ben ik 75 en is mijn man helaas overleden en besloot ik om zelf op de piano te gaan leren spelen.

Mijn kleinzoon zei: "Oma, dat kun je ook online doen". En zo kwam ik bij Tanya van Leerpianospelenonline terecht. De lessen zijn fijn om te volgen maar 1 les per week is voor mij iets teveel maar gelukkig kan ik de lessen in mijn eigen tempo volgen.


Ik heb al veel geleerd en ga zeker door met deel 2.

Het belangrijkste voor mij is dat het een goede tijdsbesteding is waar ik van geniet en die ik gewoon lekker thuis kan doen. En dat is nu met de Corona heel belangrijk.

Pianospelen PianoForte

Boudewijn Visser


"Het basisrecept is eenvoudig. Met je rechterhand speel je de melodie, met je linkerhand speel je de bijbehorende akkoorden.  Met deze cursus leer je dat feilloos, gegarandeerd.

Ik heb het zelf ervaren. Heel gedegen, heel systematisch, voor iedereen goed begrijpelijk wordt akkoord(soort) voor akkoord(soort) uitgelegd, aangeleerd en geoefend door Tanya Tienpont op een onnavolgbare rustige en duidelijke wijze.

Als je haar aanwijzingen opvolgt kán het eenvoudig niet mis gaan. En het eindresultaat is werkelijk fenomenaal.

Je krijgt dat geweldige resultaat niet cadeau. Je moet je wat theoretische kennis eigen maken, die krijg je duidelijk en totaal niet moeilijk, aangereikt. Het e-boek, dat je bij elke les kunt downloaden, helpt je daarbij. Als je werkelijk wilt leren piano spelen met akkoorden dan kan ik niet anders doen dan deze cursus  van harte aanbevelen."


Referenties van Leer Pianospelen Online

referenties van Leer Pianospelen Online

Karin en Vera Siero


"Nadat ik eerst zelf had geprobeerd om mijn dochter (8 jaar) te leren piano spelen zijn we toch maar op zoek gegaan naar een betaalbare en leuke muziekles.
We kwamen uit bij Tanya en wat een goede keuze was dat!

Elke week kijken we samen het filmpje en spelen we de liedjes op de piano. De uitleg in de instructie is makkelijk te volgen en maakt dat Vera het snel onder de knie krijgt. Hierdoor heeft ze er nog meer plezier in en kan ze binnen 10 weken al noten lezen en piano spelen. Met als hoogtepunt dat ze van bladmuziek zichzelf een kerstliedje heeft aangeleerd, zodat ze die aan de juffen kon voorspelen!
Tanya bedankt voor de leuke lessen, wij gaan nog even door met deel 2!"

referenties van Leer Pianospelen Online

Rita van der Velde


De cursus pianospelen voor kids is een leuke cursus voor kinderen.
Mijn zoontje van 6 heeft met plezier alle filmpjes bekeken. 

De uitleg is goed en het wordt leuk overgebracht. De werkbladen zijn ook erg leuk. 

Mijn zoon pakt het piano spelen snel op. Door het mooie weer is het oefenen wat lastiger geworden, dan heeft het buitenspelen toch voorkeur. 

Bedankt voor deze lessen en we gaan verder met deel 2. 

referenties van Leer Pianospelen Online

Leen Similon


"Mijn dochter is inmiddels gestart met haar lessen.
Ik denk dat ze haar hobby gevonden heeft, want ze is nog nooit zo enthousiast geweest om iets. 
Ik heb de gratis les aangevraagd om te kijken of ze even enthousiast blijft om piano te leren spelen en om te kijken of dit haalbaar is voor iemand zonder notenkennis.

De lessen ervaren wij zeer aangenaam! Onze dochter heeft in korte tijd al "iets" leren spelen en laat dit dan ook trots aan iedereen horen.

Ook is het fijn de lessen te volgen wanneer het ons uitkomt.

Aangezien ze ook gaat paardrijden en aan judo doet is het voor ons niet mogelijk om nog een vast afspraak erbij te nemen. Zo is het ook veel ontspannender om te "leren" en op een speelse manier.

De uitleg in de video's is echt op kind niveau en hier ben ik echt blij om!

De werkbladen en opdrachtbladen zijn een goede toevoeging aan de lessen, zo weten wij ook of ze de dingen begrijpt en voelt het voor haar ook echt aan dat ze iets aan het leren is. Het is ook iets tastbaars waar ze mee aan de slag kan.

Wij ervaren de lessen als zeer aangenaam en kunnen ze dan ook vast en zeker aan iedereen aanraden om ook aan te vragen."

referenties van Leer Pianospelen Online

Jiwan Does


"Mijn zoontje van 8 jaar volgde in het lokale buurtcentrum al enkele weken muzieklessen. Daar was gebleken dat hij een bovengemiddelde interesse in de piano had. Een korte online zoektocht bracht mij op de site Leerpianospelenonline.nl.

Een overvolle weekagenda en omdat we niet direct met een dure prive leraar wilden starten deed ons besluiten met een betaalbare online cursus te starten. 

Ik heb hier geen seconde spijt van gehad.

In 14 weken heeft mijn zoontje grotendeels zelfstandig noten leren lezen en spelen op de piano. Door de leuke opdrachten, werkbladen en kinder melodieen hebben wij nooit achter hem aan hoeven te zitten. Na elke les kleurde hij met plezier het figuurtje in.

Voor ons als ouders was het een genot om ons ventje zo zelfstandig aan de slag te zien. Wonderbaarlijk was het hoe hij zonder onze steun zichzelf al deze vaardigheden aan kon leren.


De videolessen van Tanya bieden steun, door haar handige aanwijzingen en het rustige voorspelen van de liedjes,kon hij steeds controleren of hij het goed deed.

Doordat de lesstof stap-voor-stap wordt aangeboden sloot het lesaanbod steeds goed aan bij zijn niveau. Hierdoor bleef zijn motivatie op peil.

Als afsluiting van de cursus heeft hij voor de hele familie een concert gegeven, waarin hij liet horen welke melodieen hij allemaal heeft geleerd. Al met al een ontroerende ervaring voor hem en ons."


Referenties van Leer Pianospelen Online

Nadine van Waetermeulen


De pianolessen van Tanya zijn de beste die je online kunt vinden.
Ik heb heel wat sites bezocht en vele lessen geprobeerd.   
Tanya gaat heel gestructureerd en opbouwend te werk. 
De lessen zijn heel duidelijk en je bepaalt zelf hoe snel je wilt gaan.

Ik ben twee maanden geleden gestart en had nog nooit een pianotoets aangeraakt en ook geen notenleer gevolgd.
Ik vind het gewoon fantastisch en ontspannend om die lessen te volgen.


Ik volg Pianoforte 1 en ben bij liedje 23 (er zijn er 37 in het eerste boek).


Tanya, ik vind jouw lessen gewoon fantastisch goed en ik geniet elke dag van het pianospelen.

Sabrina

Toen ik je aanbieding van 10 gratis pianolessen zag op het internet dacht ik bij mezelf.............waarom niet eens proberen.
Al jaren lang hoopte ik dat ik ooit eens met beide handen op de piano kon gaan spelen omdat alleen de rechter hand wel ging maar had geen enkel idee wat te doen met de linker hand.

Dankzij jouw gratis lessen begint het aardig te lukken.
Tanya je legt de lessen heel goed en begrijpend uit in de video's die je me verzend via mail.

Eindelijk weet ik wat een akkoord spelen is. Met het bijbehorende e- book kan ik alles op mijn eigen tempo bestuderen en oefenen naar hartelust.
Ik vond het dan ook enorm leuk dat ik samen met de 10de les een mp3 kreeg van Calm after the storm........die ik uren lang heb geoefend.
Het was net of ik de song helemaal op mijn eentje speelde.
Ik geef toe dat deze lessen me veel meer geleerd hebben dan wat mijn verwachtingen waren.

Misschien komt mijn droom ooit uit waar ik de beste klassiekers kan na spelen maar dit is al een heel aardig begin.
Hartelijk bedankt en Tanya.........ik vind je geweldig.
Vele muzikale groeten

Jempi

Begin dit jaar kreeg ik een piano van mijn kinderen. Omdat ik totaal geen piano kon spelen, was het zoeken op internet naar een piano opleiding. 
Ik kwam op de site van Tanya terecht, Leer Pianospelen Online.nl en bestelde het Piano Starterspakket.
Dit beviel me enorm en kort daarna speelde ik het liedje "Nooit meer een morgen" van Marco Borsato al mee via de video op de site van Tanya.

Ik heb nu de cursus Noten leren lezen en het Werkboek namen muzieknoten besteld. Ook hier is de uitleg weer prima en ik volg deze cursus met plezier.

De cursus is echt opgebouwd om het noten leren lezen snel en makkelijk te leren. 
Dagelijks doe ik de oefeningen en het gaat steeds vlotter.

Joelle Hoogland


"Tanya, ik ben nog steeds heerlijk en enthousiast aan het leren uit de lessen van PianoForte Het tempo ligt niet te hoog en het plezier is er zeker.
Het voorspelen van je op de piano en de bijbehorende uitleg werkt bij mij heel goed.
Ik weet hoe het gaat klinken en dat maakt het leren spelen makkelijker. 

De nadruk leggen op het oefenen van de noten is erg zinvol, hoewel uiteraard niet het meest leuke van de les. Maar ik merk wel dat het zo droog oefenen helpt bij het noten leren lezen.

Kortom bewerk graag nog een paar leuke muziekboeken met leuke songs en ik ga ze allemaal leren spelen."

Henriette Hofenk

Mijn hele leven wilde ik al piano leren spelen maar het kwam er gewoon nooit van. 
Nadat ik een digitale piano had gevonden ging ik op internet zoeken naar een online pianocursus die mij aansprak. Zo vond ik leerpianospelenonline en na de gratis lessen heb ik deel 1 en 2 van de cursus PianoForte aangeschaft.

Mede door de Corona tijd had ik meer tijd over vanwege het thuiswerken.

Tanya wat kan jij goed uitleggen zeg en zo heerlijk rustig, mijn complimenten!

Toen ik begon met deel 1 had ik niet verwacht dat ik op mijn 59ste echt liedjes op de piano zou gaan kunnen spelen. Dat komt mede door het goed uitleggen van Tanya maar ook door het duidelijke lesmateriaal. En alles werkt gewoon zoals doorklikken en afvinken, dus geen digitale ergernissen.

Toen ik begon kon ik geen noot spelen op de piano en nu speel ik gewoon liedjes.

Ik vind het heerlijk om te oefenen en het pianospelen geeft me echt ontspanning.

Heel erg bedankt voor jouw mooie lessen Tanya, ik heb er een hobby bij.

Hennette Brandwijk

Voordat ik aan de cursus PianoForte deel 1 begon had ik er weinig verwachtingen van.
Ik had al meerdere keren online en schriftelijke cursussen aangeschaft die niet echt werkte. 
Ik ken al die pop-liedjes niet en begrijp niet dat iemand piano kan spelen zonder noten te lezen.
De cursus PianoForte deel 1 waarin je o.a. leert noten lezen vond ik heel fijn om te volgen.

De opbouw van de lessen vind ik bijzonder goed. Niet opeens te moeilijk of teveel echt logisch en prettig gedaan.

Qua snelheid prima, al was het soms wel even schrikken als de begeleiding sneller ging als ik had ingestudeerd, maar ja daarvoor moet je oefenen.

Ik heb met deze lessen zeker veel geleerd. Vooral het tellen is zo van wezenlijk belang en dat miste ik bij de andere cursussen. Ik ga snel door met deel 2 uit deze serie.


Ik vind de cursus van Leerpianospelenonline echt de beste die ik gevolgd heb en ik hoop dat ik met dit stukje jou ook gestimuleerd heb. De cursus heb ik zelf ook al meerdere keren aanbevolen, een echte aanrader dus.

Atti Folkertsma

Met heel veel plezier heb ik de cursussen PianoForte 1 en 2 gevolgd.

De cursussen en het lesmateriaal zijn heel duidelijk . Heel fijn vond ik de heldere uitleg per liedje.

De lessen bouwen heel geleidelijk op met telkens een nieuw stukje theorie en gelijk de toepassing ervan.

Ook de bonus video’s om de notennamen te leren vind ik heel prettig en waardevol. Ik herhaal ze regelmatig en merk inderdaad dat het erg helpt bij het automatiseren van het aanslaan van de juiste toetsen. 

Op de bijbehorende mp3-video’s is te horen hoe de melodie moet klinken van een nieuw liedje. Met behulp van de online pianolessen van Tanya is het pianospelen voor mij een dagelijks plezier.

Ilona Koegler

"Hallo Tanya,

Wat heb ik weer veel geleerd van de cursus Pianospelen met akkoorden.
Ik speel al enige jaren piano maar de begrippen met akkoorden spelen is nu zoveel duidelijker geworden. En dat komt echt door jouw fijne en rustige manier van uitleggen.
Ik vind het nog moeilijk om met de rechterhand een melodie te vinden en dat in samenwerking met mijn linkerhand. Maar met veel oefenen gaat dit me ook lukken.

Hartelijk dank Tanya, ik kan met deze cursus weer mooi verder met pianospelen.

Een echte aanrader."

Titia Faber

Ik vond de online lessen Pianoforte 1 erg leerzaam. Ik heb het idee dat ik al een klein beetje piano kan spelen. Ik zou de lessen zeker aanbevelen! De lessen worden op een hele vriendelijke manier gegeven. Ik vond de lessen zo leuk, dat ik me aangemeld heb voor de vervolglessen Pianoforte 2.