september 15, 2014

hoofd schouders knie en teen

Hoofd schouders knie en teen. Wie kent dit liedje nou niet?
Volgens mij heeft iedereen dit liedje wel eens gezongen. Vroeger op school of tijdens een kampweek, bij de gymnastiekles, een evenement of gewoon gezellig samen met je vriendjes en vriendinnetjes.

 

Hoofd, schouders, knie en teen, knie en teen.
Hoofd, schouders, knie en teen, knie en teen.
Oren, ogen, puntje van je neus.

Hoofd, schouders, knie en teen, knie en teen!

 


Voor veel mensen zal het liedje “Hoofd schouders knie en teen” een herinnering oproepen van het plezier dat dit liedje je vroeger heeft gegeven. Zie je het al voor je hoe dat ook al weer ging? Van je hoofd naar je schouders, naar je knieen en je tenen en dan weer opnieuw. Zingen uit volle borst en vol overgave meedoen met de bewegingen en een lol dat jullie hadden.

Tegenwoordig wordt het liedje “Hoofd schouders knie en teen” nog steeds gezongen in de klas. Of tijdens een kamp, bij de gymnastieklessen of gewoon thuis met de kinderen.  Natuurlijk kun je dan voor de begeleiding van het liedje een CD aanzetten en daarbij meezingen. Maar hoe zou het zijn wanneer jezelf het liedje kunt begeleiden op de piano of het keyboard? Heb je daar al eens aan gedacht?

 

Piano begeleiden bij het zingen met Hoofd, schouders knie en teen

hoofd schouders knie en teenZingen is heerlijk, geeft je plezier en zorgt voor de nodige ontspanning. Muziek maken en in het bijzonder piano spelen zorgt er ook voor dat je je ontspant na een drukke dag en dat je even alle sores om je heen vergeet.
Als zingen hiervoor zorgt, en piano spelen ook, wat zou er dan gebeuren als je deze twee gaat combineren?

 • Zie je het al voor je, thuis in je eigen woonkamer je kinderen staan luidkeels te zingen. En jij zit achter de piano en begeleid het liedje, wat een geluk en voldoening zou dit geven.
 • Of wanneer je onderwijzer(es) bent en je klas zingt en jij speelt met het keyboard mee, helemaal te gek.
 • Of je bent op een feestje en er wordt geopperd om iets te zingen en jij kunt zeggen: “Dan kruip ik achter de piano”.
 • Of je bent alleen en hebt een moment voor jezelf en gaat lekker zingen en jezelf met de piano begeleiden, hoe fijn is dat.

Allemaal voorbeelden waarvan je misschien denkt, ja leuk en geweldig maar dat is niet voor mij weggelegd. Want ik kan geen piano spelen en ik kan geen noten lezen en ik wil geen jaren les hebben voordat ik het ook zou kunnen.

 

Wil jij ook zelf begeleiden op de piano?

Dan heb ik nu goed nieuws voor je want ook jij kunt op een makkelijke manier leuke en simpele begeleidingen op de piano leren maken. Met de online lessen van Leerpianospelenonline.

In de cursus “Piano begeleiden bij het zingen” laat ik je met behulp van videolessen zien hoe je zonder noten te hoeven lezen, op een eenvoudige manier kunt leren om zelf een liedje te begeleiden op de piano. Aan de hand van kinderliedjes waarvan iedereen de teksten kent, zodat je je volledig op het piano spelen kunt concentreren. Ik laat je precies zien wat je met je linkerhand moet doen en wat met je rechterhand. Super simpel zodat iedereen het kan.

 

Ontvang 2 gratis lessen:

De eerste twee lessen geef ik je gratis zodat je zelf kunt zien en ervaren dat ook jij het kunt. In iedere volgende videoles leer ik je hoofd schouders knie en teensteeds een nieuwe techniek erbij om zo je begeleiding nog mooier te maken, aan de hand van steeds een nieuw kinderliedje.

=>> Je kunt je hier nu inschrijven voor de 2 gratis lessen <<=

Nu denk je misschien waarom nou met kinderliedjes en het liedje “Hoofd schouders knie en teen”, wel dat zal ik je vertellen.
De teksten van de kinderliedjes zijn bij iedereen wel bekend waardoor je zonder problemen deze liedjes uit je hoofd kunt zingen. En je dus alle aandacht aan het piano spelen kunt geven. Moeders met jonge kinderen en schooljuffrouwen en meesters hebben hierbij het voordeel dat ze het geleerde meteen kunnen toepassen. Maar alle geleerde technieken kun je in alle andere liedjes die je maar zou willen zingen toepassen.

 

=>> 2 Gratis lessen Piano begeleiden bij het zingen <<=

 

 

Over de schrijver 

Tanya Tienpont

Tanya is een groot liefhebber van muziek. Graag wil zij met de website LeerPianospelenOnline jou helpen om op een leuke en eenvoudige manier piano te leren spelen.

Laat een reactie achter:

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Ik zou heel graag de gratis tweede videoles ontvangen en het E-book met de gratis tips.
  De eerste les (De mosselman) is uitstekend bevallen!

  Met vriendelijke groet,
  Marga Jansen

  1. Beste Marga,
   Dank je wel voor je leuke berichtje en wat fijn om te horen dat de eerste gratis les zo goed is bevallen. De tweede gratis les moet je een dezer dagen bij je in je email vinden.
   Ik ben benieuwd wat je van deze tweede les zult vinden.
   Alvast veel plezier ermee en vriendelijke groeten,

   Tanya Tienpont

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}