maart 1, 2015

waar kan ik jou mee helpen

Waar kan ik jou mee helpen? Is een vraag die me nogal bezig houdt op dit moment.
Het afgelopen jaar ben ik begonnen met deze website over pianospelen en het bijbehorende blog. Op de site vindt je diverse cursussen die uit één of meerdere video’s en een Ebook bestaan. Ik ben druk in de weer om nog meer cursussen te ontwikkelen met het doel om jou te helpen bij het pianospelen.


Muziek maken voegt zoveel toe aan je leven. Het is mijn passie geworden om dit aan zoveel mogelijk mensen door te geven.

Naast de verschillende cursussen probeer ik dit ook in mijn blog te laten blijken. Door in de verschillende artikelen diverse onderwerpen te behandelen. En sommige artikelen bestaan zelfs uit een video met een piano tutorial van een leuke song.


Mijn doel van dit blog is om JOU te helpen door middel van het geven van studeertips, uitleg van verschillende onderwerpen uit de muziek zoals de intervallen, notenwaarden, akkoorden enz. en het aanleren van leuke songs. Ik hoop zo een bron van inspiratie voor je te zijn en wil mijn kennis graag met je delen.


Ik zou je graag willen helpen bij het piano studeren waartoe ik een heleboel studeer tips heb verzameld, waarmee ik je wil laten ervaren dat wanneer je deze tips toepast je veel makkelijker piano zult gaan spelen.

Maar naast deze studeer tips zijn er vast zaken waar jij tegen aan loopt en waarvan je denkt: “Hier kan ik wel wat extra uitleg bij gebruiken”. En daar ben ik nou juist zo benieuwd naar.

 

Dus: Waar kan ik jou mee helpen?

 • Welke onderwerpen vindt jij interessant?
 • Wat voor zaken vindt je moeilijk?
 • Waar kan ik jou wat extra uitleg over geven?
 • Waar wil jij meer over leren?
 • Waar loop jij tegenaan?
 • Welke vragen of ideeën heb je?
 • Waar wil je dat ik over ga schrijven?


Plaats je vragen, ideeën, onderwerpen, struikelblokken, onduidelijkheden, alles wat met muziek maken en piano spelen te maken heeft hieronder in het reactieveld
.

 

 

 

Over de schrijver 

Tanya Tienpont

Tanya is een groot liefhebber van muziek. Graag wil zij met de website LeerPianospelenOnline jou helpen om op een leuke en eenvoudige manier piano te leren spelen.

Laat een reactie achter:

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Hoi Tanya

  Ik heb al verschillende keren op je site gekeken,en vindt het wel een interessante cursus.
  Ik heb het boek inmiddels aangeschaft alleen snap ik het niet, het is een cursus jezelf begeleiden dat je zelf mee kan zingen.
  Alleen als ik dan het boek opensla zie ik gewone pianobladmuziek met links je accorden en rechts de melodielijn.
  In de twee muziekstukken was je echt jezelf aan het begeleiden en kon je ook mee zingen.
  Misschien kun je daar iets meer over vertellen.

  Gr. Roland

  1. Beste Roland,

   Allereerst bedankt voor je vraag en leuk dat ik je met mijn site en de diverse cursussen enthousiast heb kunnen maken voor het pianospelen.
   Ik heb de indruk dat je 2 verschillende cursussen door elkaar haalt.
   In de cursus “Zingen en pianospelen” leer ik je inderdaad met behulp van akkoorden op een eenvoudige manier jezelf bij het zingen te begeleiden. Hier gebruik je geen bladmuziek bij.

   Het boek dat je hebt aangeschaft heet denk ik PianoForte. Dit boek gebruik ik in een andere cursus nl. “Pianospelen PianoForte 1”. In deze cursus leer ik je pianospelen met behulp van bladmuziek.

   Beide cursussen maken gebruik van video’s. Ik kan je vast vertellen dat er voor allebei de cursussen binnenkort een actie komt, dus misschien is het dan het moment om hiermee te starten. Bedenk dan voor jezelf of je wilt pianospelen met bladmuziek (het boek dat je hebt gekocht) of dat je jezelf bij het zingen wilt begeleiden (zonder bladmuziek).

   Ik hoop je zo een beetje geholpen te hebben en blijf je vragen gerust stellen.
   Vriendelijke groeten,
   Tanya

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}